Over Mireille

Negen jaar geleden kreeg ik een ernstige hersenaandoening. Dit was een flinke wake-up call voor mij en hierdoor kwam ik bewuster in het leven te staan. Al snel realiseerde ik me dat het anders moest, ik had te lang doorgerend en was de verbinding met mezelf totaal kwijtgeraakt. Als (toen-)alleenstaand moeder met een drukke baan in het onderwijs had ik veel rollen te vervullen en ging ik maar door. Ik had mezelf op de laatste plek gezet en ik stond lange tijd op standje overleven. Ik zat niet goed in mijn vel, ervaarde veel stress, werd onzeker en raakte helemaal uitgeput.

Bewustwording

Toen ik realiseerde dat mijn leven anders moest, is mijn pad naar bewustwording begonnen. Ik verdiepte me eerst in voeding. Wat stopte ik eigenlijk in mijn mond en wat had mijn lichaam nodig? Ik leerde alles over hoe ik mijn lichaam kon gaan voeden in plaats van vullen. Mijn lichaam reageerde meteen en ik verloor gewicht en kreeg meer energie.
Mijn persoonlijke ontwikkeling ging verder, ik ging dagelijks mediteren en ik verdiepte me in mindfulness, mindset en beeldende therapie. Via mijn baan in het onderwijs kon ik een studie voor stress- en burn-outcoach gaan volgen.

Coachpraktijk

Door mijn eigen levenservaringen en de nieuwe kennis en vaardigheden die ik had geleerd kon ik mijn collega’s in het onderwijs gaan helpen met hun stressklachten. Dit ging zo goed en gaf me zoveel voldoening dat ik besloot dit voor iedereen beschikbaar te maken en ben ik mijn eigen coachingspraktijk onder mijn eigen naam Mireille Smits gestart.

Over Mireille Smits, coaching voor stresspreventie